joi, 29 iulie 2010

Insula misterioasă, de Jules Verne

Insula misterioasă este povestea a cinci personaje (inginerul Cyrus Smith, servitorul  Nab, jurnalistul Gédéon Spilett, marinarul Pencroff  şi adolescentul Harbert) care decid să evadeze din Richmond în timpul Războiului Civil din America. Pentru a reuşi acest lucru fără să fie văzuţi, ei decid să fure un balon în timpul unei furtuni puternice. Uraganul le poartă balonul până pe o insulă pustie, pe care ei o numesc Lincoln.

Aceasta se dovedeşte a fi o insulă bogată atât din punct de vedere al hranei, cât şi din punct de vedere al resurselor solului. Inginerul Cyrus Smith reuşeste prin priceperea sa şi cu ajutorul bravilor săi însoţitori să localizeze insula, să fabrice explozibili, cărămizi, lumânări, sticlă, chiar şi o corabie cu ajutorul căreia ajung pe o insuliţă din apropiere.

Acestui grup i se alătură mai târziu urangutanul Jup, pe care cei cinci îl domesticesc cu uşurinţă, dar şi Ayrton, un om abandonat pe insula pustie învecinată de mai bine de un deceniu, pentru a-şi ispăşi o pedeapsă. Acesta devenise un sălbatic, însă grupul reuşeşte treptat să îl retransforme într-o fiinţa socială.

Pe insulă se petrec deseori lucruri stranii, misterioase, dar, surprinzător, mereu favorabile celor naufragiaţi.
Ce fiinţă misterioasă îi păzeşte pe insulă şi de ce veţi afla numai citind cele două volume ale romanului "Insula misterioasă", de Jules Verne.

Lectură plăcută!

Am scris acest articol pentru că îmi doresc să câştig romanul "Prichindel", pus la bătaie de Geocer.

4 comentarii:

 1. Ai mai castigat tu un premiu si nu ti l-ai ridicat nici pana acum. Sa nu crezi ca-ti trimit prin posta, de la Pitesti la Mioveni premiile, cand poti sa fii si tu mai putin salbatic decat Ayrton si sa vii la o intalnire la care sa ti le ridici !

  RăspundețiȘtergere
 2. Pai cartea nu cred ca o voi castiga, iar DVD-ul cu Hagi nu ma atrage prea mult, deci s-ar putea sa mai aman intalnirea.

  RăspundețiȘtergere
 3. De ce ai sters poza cu inghetata? :D

  Nu imi fac cont pentru ca nu am motive. Si-apoi, nici nu cred in ce spune majoritatea utilizatorilor, ca daca nu ai cont pe Facebook, nu existi.

  A devenit prea mare dependenta de retelele sociale, de Internet, in curand o sa ne salbaticim de tot, nu vom sti sa mai interactionam unii cu altii.

  (Bine, nu stim oricum, dar asta e alta poveste. :p)

  RăspundețiȘtergere

Şi tu eşti logat(ă)? Dacă da, poţi comenta.

Comentarii recente