duminică, 18 octombrie 2009

Muzica romaneasca. Incotro?

Stim cu totii ca muzica dance a apus demult. Animal X, Andre, ASIA, Valahia, 3SE, Blondy faceau furori la inceputul anilor 2000, cu toate ca o parte din ei erau contestati de multa lume.
In ultimul an, muzica noastra s-a orientat abrupt spre zona de club. La posturile de radio si la televiziunile de speciaitate exista acum un playlist ce se repeta obsesiv la fiecare doua ore, cu aceleasi piese redate intr-o alta ordine: Inna, Morris, Play&Win, David Deejay, Dony, Ella Rose, Deepside Deejays, Residence Deejays, Voxis, DeepCentral, Edward Maya, Roller Sis si lista ramane deschisa. Chiar si cei mai vechi in bransa s-au adaptat curentului, spre exemplu Akcent sau relansatul Fizz Bob Taylor. Acelasi bit, acelasi trebble, acelasi sasait, acelasi piuit, aceleasi ecouri, m-am cam plictisit...
Chiar si hip-hopul, prin Puya, s-a schimbat. Unii zic ca "puisorul" s-a indreptat acum tot spre zona de club, altii spun ca s-a "manelizat".
Intre era dance si era clubbing a mai existat insa o perioada de tranzitie ce a fost dominata destul de autoritar de compozitiile "micului Mozart" , asa cum unii l-au flatat catalogat pe Marius Moga. Acesta, vazandu-se eclipsat de noul curent (link, link), si-a dat seama ca trebuie sa se "muleze" si el pe noile tipare. Cum trupele Morandi si Simplu au deja nisele lor destul de bine definite, Moga nu a stat degeaba si a infiintat o trupa noua cu o voce veche: cea a lui Smiley. Radio Killer e numele trupei si e unul destul de sugestiv. Vrea sa acapareze din nou FM-ul.

6 comentarii:

  1. Sa fie vorba mereu de acele trupe meteorice care apar si dispar?

    RăspundețiȘtergere
  2. Toate apar si dispar. Important e sa isi aminteasca cineva de ele.

    RăspundețiȘtergere
  3. De 3SE sau Genius, sau ASXX stiu sigur ca o sa-mi mai amintesc. De Radio Killer sau de altii cu nume d-astea funky... nu prea cred. Si nu neaparat din cauza numelui, cat a muzicii. Tre' sa stie sa se faca retinuti de memoria publicului.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mda, am uitat sa-i mentionez pe Genius si pe AS XX, dar asta nu inseamna ca am uitat de muzica lor. ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. "Moda" se schimba cam des... Si se pare ca nu exista vreun curent retro...

    RăspundețiȘtergere
  6. Nici n-am spus ca i-ai uitat, stai linistit. :)

    RăspundețiȘtergere

Şi tu eşti logat(ă)? Dacă da, poţi comenta.

Comentarii recente